Fysik

Fysik opgave

26. januar 2012 af Silahm (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Alle! =)

Nogen som kan hjælpe med dette:

En interstellar sky i hydrostatisk ligevægt har en tæthed på ρ =
2,0·10–13 kg/m^3, massen m = 1,24·10^36 kg og |P´(r)| = 2,8·10^–19 Pa/m.

a) Beregn skyens radius.(a er klaret, og jeg har ikke brug for hjælp til den)

En del af skyen bliver nu forstyrret af en nærliggende supernova, og
et område af skyen med radius r = 3.500 AE og masse m = 17·solmasser
påbegynder sammentrækning.

b) Beregn den tæthed, som dette område af skyen mindst skal
være blevet presset sammen til af supernovaen, for at påbegynde
en sammentrækning.


Skriv et svar til: Fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.