Fysik

Fysik - Impuls

26. januar 2012 af nice12 (Slettet)

Hej Alle herinde

Jeg har svært ved fysik opgave, håber nogen kan hjælpe mig igennem det

opgaven lyder således 

Et projektil med massen 17 g skydes ind i en 3,96 kg tung sandsæk. Sandsækken er ophængt i en 2 m lang snor og gør ved skuddet et udsving 37med lodret.

Hvad er hastigheden af sandsækken umiddelbart efter at projektilet har sat sig fast?
Der sker en omsætning fra knistisk energi til potentiel energi
En energibetragtning mellem de to stillinger gives
E_(Mek før)=E_(Mek efter)

1/2 m*v^2=m*g*h
Hastigheden isoleres
v=√(2*g*h)
Men vi kender desværre ikke højden, den kan regnes ud ved hjælp af denne formel
h=L-Lθ→2m-2m*cos?(37°)=0,4027 m

Nu hvor jeg kender højden kan jeg regn hastigheden ud

v=√(2*g*h)→√(2*9,82 m/s^2*0,4027)=2,8 m/s

Så er jeg gået i stå nu ): 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Men du har jo svaret på spørgsmålet, og beregningerne ser da fornuftige ud.


Skriv et svar til: Fysik - Impuls

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.