Matematik

reducer

29. januar 2012 af sabi1133 (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg aner ikke hvordan man reducere og har fået opgaven 

Reducér udtrykket
4(x − 2) −3(x – 5)

håber i vil hjælpe og skrive op hvordan i gør så jeg kan næste gang :) 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2012 af Walras

Du skal blot huske at gange koefficienten ind på alle led i parentesen. 

4(x-2)-3(x-5)

=

4*x-4*2-3x+3*5

=

resten kan du klare selv.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2012 af mette48 (Slettet)

Gang hvert led i første parentes med 4 og hvert led i anden parentes med 3 husk at bevare parentesen

Hæv parentesen husk at i en minusparentes ændres fortegnene inde i parentesen når denne fjernes

saml x-er for sig og tal for sig


Svar #3
29. januar 2012 af sabi1133 (Slettet)

hmm kan du vise med denne opgave hvordan du ville regne den ud? så har jeg noget at gå ud fra har jeg det nemmere ved en tekst :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2012 af carobu (Slettet)

Du ganger parenteserne ud altså:
4(x-2)-3(x-5)

4x-8-3x+15 (da - og - giver +)
så står der 4x-3x som bare giver "x" og -8+15 som giver 7
Altså er svaret: x+7


Svar #5
29. januar 2012 af sabi1133 (Slettet)

aner ik hvordan man ganger med x ? 


Svar #6
29. januar 2012 af sabi1133 (Slettet)

forstår ik hvor 8 og 15 kom fra ? sorry er dårlig til matematik

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. januar 2012 af carobu (Slettet)

8 kommer af at du ganger 4 med 2. Du ganger altså det tal der står op ad parenteserne.. Altså skal du gange 4 med x og du skal gange 4 med 2, derfor giver det 4x og 8
ved den anden parentes  skal du gange 3 med x og 3 med 5. Derfor giver det 3x og 15


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. januar 2012 af Walras

Så er det i øvrigt heller ikke forbudt at bruge 5 min på sådan en opgave, hvis man finder det svært. At reducere har intet at gøre med at være "god eller dårlig til matematik". Det er blot et spørgsmål om at forblinde sig selv og opgive alt for hurtigt.

Se på #1, du kan vel udregne både -2*4=-8 og 3*5=15. 


Skriv et svar til: reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.