Fysik
elektrofysik
07. juli 2005 af
axell (Slettet)
hej
sidder lige med en opgave der hedder:
beregn forholdet mellem strømmene I1 og I3, når der lægges en spænding mellem punkterne A og B.
beregn strømmene I1, I2 og I3 og spændingen mellem punktern A og B, når den effekt, der afsættes i R2, er P2.
R1=45 ohm ; R2=20 ohm; R3=50 ohm; R4=10 ohm ; R=60 ohm ; P2=45W
A---R1---I1----|---I3----R3-------|
| |
I2 |
| |
R2 R4
| |
B---------------------------------|
sqrt(45w/20 ohm)=1,5A
Volt i kredsløb R2-4: 22,5V
I3=22,5/R3=0,45A
I1=I3+I2=1,95A
I1/I3=1,95/0,45=4,33333
U=60 ohm x 1,95A=117V
facit skulle være:
I1/I3=4,0 ; I1=2,0A ; I2=1,5A ; I3=0,50A ; U=120V
Hvor ligger fejlen?
sidder lige med en opgave der hedder:
beregn forholdet mellem strømmene I1 og I3, når der lægges en spænding mellem punkterne A og B.
beregn strømmene I1, I2 og I3 og spændingen mellem punktern A og B, når den effekt, der afsættes i R2, er P2.
R1=45 ohm ; R2=20 ohm; R3=50 ohm; R4=10 ohm ; R=60 ohm ; P2=45W
A---R1---I1----|---I3----R3-------|
| |
I2 |
| |
R2 R4
| |
B---------------------------------|
sqrt(45w/20 ohm)=1,5A
Volt i kredsløb R2-4: 22,5V
I3=22,5/R3=0,45A
I1=I3+I2=1,95A
I1/I3=1,95/0,45=4,33333
U=60 ohm x 1,95A=117V
facit skulle være:
I1/I3=4,0 ; I1=2,0A ; I2=1,5A ; I3=0,50A ; U=120V
Hvor ligger fejlen?
Svar #1
07. juli 2005 af axell (Slettet)
øv, prøver lige at tegne på en anden måde:
A---R1---I1----|---I3----R3-------|
...............|..................|
...............I2.................|
...............|..................|
...............R2.................R4
...............|..................|
B---------------------------------|
A---R1---I1----|---I3----R3-------|
...............|..................|
...............I2.................|
...............|..................|
...............R2.................R4
...............|..................|
B---------------------------------|
Skriv et svar til: elektrofysik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
