Fysik

Tykkelse af blymur?

03. februar 2012 af HenrikN (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogle der evt kan hjælpe mig med den her opgave og forklare mig hvordan jeg skal regne den ud.

Den lyder således:

Gammastråling har energien 300 keV, hvor aborptionskoefficienten er = 5cm-1 i bly

Hvor tyk skal blymuren være, hvis der maksimalt må passere 1% af strålingen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. februar 2012 af mathon

     
                             I = Io·e-µ·x       

                             I = Io·e-5·x    

                             0,01·Io = Io·e-5·x

                             0,01 = e-5·x

                             ln(0,01) = -5·x 

                             x = ln(0,01) / (-5)


 

                                    


Svar #2
03. februar 2012 af HenrikN (Slettet)

Mange tak Mathon!


Skriv et svar til: Tykkelse af blymur?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.