Matematik

Afstand mellem punkt og linje

05. februar 2012 af anonymens (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Alle. Opgaven er vedhæftet, det er opgave nr. 1 og så er det den nederste af dem "Bestem afstanden mellem P og l.

Jeg har lavet følgende:

Afstand mellem P og l:
P(-1,-3,2)
t=0↔P_0 (-4+0*4,-10+0*5,0+0*3))=(-4,-10,0)
?(→-(PP_0 ) )=(-1+4,-3+10,2-0))=((3,7,2)
?(→-r=(4,5,3)
?(→-r×?(→-(PP_0 )=(-11,1,13)

Jeg ved godt det er svært at se hvad jeg har gjort men jeg håber der er nogen der kan hjælpe med det sidste step.

Jeg mener jeg skal sætte det ind i en formel der hedder

dist(p,l)=rxPP_0/r

Men jeg forstår ikke hvordan jeg skal gøre det når jeg har punkter.

Vedhæftet fil: Blækmat 7 opgaverne.docx

Brugbart svar (2)

Svar #1
05. februar 2012 af peter lind

Jeg er ikke klar over hvad du har gjort; men her er en metode du kan bruge.

Find d2 kvadratet på afstanden mellem P og et vilkårligt punkt Q(t) på linjen. Find for hvilken t d2 har minimum og indsæt løsningen i linjens parameterfremstilling


Svar #2
05. februar 2012 af anonymens (Slettet)

Tak for dit svar. Men jeg kan ikke gøre det som det jeg vedhæfter nu?

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (1)

Svar #3
05. februar 2012 af peter lind

Nej. jeg kan ikke se det fører nogle steder hen


Skriv et svar til: Afstand mellem punkt og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.