Matematik

Vektorregning

05. februar 2012 af Annebanana (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. 

Jeg har to opgaver, som lyder; 

Betragt planen med ligning; 3x-8y+2z-15=0

Bestem normalvektoren til planen og to punkter i planen. 

Jeg mener at normalvektoren er (3,8,2), men er lidt lost med hensyn til, hvordan man finder punkterne? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2012 af Walras

Du kan jo blot udvælge et x og et y og så udregne z. Da har du et punkt. Ligningen beskriver jo alle punkter i planen. 

Normalvektoren er retteligt: n=(3,-8,2)


Svar #2
05. februar 2012 af Annebanana (Slettet)

Så bare f.eks. x=1 og y=2 også finde et z? Men hvordan ved, at y værdien 2 svarer til x=1? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2012 af mathon

            normalvektoren er n = [3,-8,2]

       f. eks.
                 skæring med x-aksen

                     3x - 8·0 + 2·0 = 15
                     x = 5
dvs
                     (5,0,0)

                 skæring med z-aksen

                     3·0 - 8·0 + 2z = 15
                     z = (15/2)
dvs
                     (0,0,(15/2))


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.