Matematik

Ligebenet trekant - finde vinkler og længder

05. februar 2012 af PersNabo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg er sidder fast i matematik aflevering og søger lidt hjælp!

- Jeg skal finde længden c/AB og længden af højden fra A, og alle vinkelerne.

Jeg har fået at vide at AB=AC (Altså de er lige lange) og BC/a  er 15 cm lang. Og arealet er 75 cm^2 ialt, nogen der hjælpe mig??


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Vinklen A er topvinklen i den ligebenede trekant. Grundlinien er a = BC = 15cm ; arealet er T = (1/2)·ha·a = 75cm2 . Find nu ha .

Benyt så, at c er hypotenuse i en retvinklet trekant med kateterne a/2 og ha . Beregn trekantens vinkler ud fra formler for vinklerne i den retvinklede trekant.


Svar #2
05. februar 2012 af PersNabo (Slettet)

Tusind tak!


Svar #3
05. februar 2012 af PersNabo (Slettet)

Men vent! Når jeg isolere højden så sætningen kommer til at hedde ((1/2)*15)/(75) = h er h= 0.1 hvilket ikke kan passe?


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man finder

ha = 2T/a = 2·75cm2 / 15cm = 10 cm


Svar #5
05. februar 2012 af PersNabo (Slettet)

Jeg får vinklerne til 0.75 og -0.125 hvordan det kan være? - jeg bruger cosinus relationerne for at finde vinklerne!


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man har a = 15 og ha = 10 . Så gælder

tan(B) = tan(C) = 10/(15/2) = 20/15 = 4/3 , hvorfor

B = C = 53,1301º og dermed A = 73,7398º


Svar #7
05. februar 2012 af PersNabo (Slettet)

Kan du prøve at udybe den anden linje?


Svar #8
05. februar 2012 af PersNabo (Slettet)

eller nej, vil spørge om hvordan får du 3/4 til 51 sådan?


Skriv et svar til: Ligebenet trekant - finde vinkler og længder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.