Fysik

Ellære

06. februar 2012 af brainiak (Slettet) - Niveau: B-niveau

SOS ! :)

Hvor stor er resistansen i en pære, der er påtrykt 230 V, 60 W?
b) Hvor stor effekt afsættes i denne pære, hvis den tilsluttes 110 V, og resistansen antages at være uændret?
En sikring er påtrykt 230 V, 10 A.
c) Hvor mange 60 W pærer kan tilsluttes?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2012 af mathon

a)         
                  R = U2/ P = (230 V)2 / (60 W) = (2302/60)·(V·A·Ω)/(V·A) = 881,667 Ω


Svar #2
06. februar 2012 af brainiak (Slettet)

#1


a)         
                  R = U2/ P = (230 V)2 / (60 W) = (2302/60)·(V·A·Ω)/(V·A) = 881,667 Ω

 

Tak for hurtigt besvarelse )


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2012 af mathon

b)

              P = U2/R = (110 V)2 / (881,667 Ω) = (1102 / (881,667)·(V·A·Ω/Ω) = 13,7 V·A = 13,7 W


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. februar 2012 af mathon

c)

              Nmax = [ (230 V)·(10 A) / (60 W) ] = 38           

........

     [ x ] = helværdien af x     


Svar #5
06. februar 2012 af brainiak (Slettet)

Tusind tak Mathon ;)


Skriv et svar til: Ellære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.