Matematik

andengradspolynomium

07. februar 2012 af Torres365 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej, jeg har fået nogle opgaver med andengradspolynomium, og jeg vil meget gerne hvis der er en som gerne vil rette dem.

her er opgaverne:

Hvad kan du fortælle om andengradspolynomiet
y= x2+x-12

a = 1, b= 1, c=12

diskriminanten:
d=(1)2-4*1*12= 49

toppunkt:
1/2, 49/4= x= 0,5 -  y= 12,25

Nulpunkt:

-1+7/2=3

___________________________________________

Hvad kan du fortælle om andengradspolynomiet
y= 3x2-30x+48

a=3x^2, b= -30x, c= 48

diskriminanten:

d=(-30)^2 - 4*3*48=324

Toppunktet:

-30/2*9, 324/4*9 = x=1,6, y= 9

Nulpunkt:

-30+18/18= -0,5

___________________________________________

Hvad kan du fortælle om andengradspolynomiet
y= 2x2-6x-8

a=4, b= -6x, c= -8

diskriminanten:

d=(-6)^2 - 4*4*-8= 92

Toppunktet:

-6/2*4, 92/4*4 = x= 0,75,  y= 5,75

Nulpunkt:

-6+9,6/8= 0,45

__________________________________________

håber så meget, at der er en som vil rette dem, det er ret vigtigt..

men mange tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2012 af nielsenHTX

til den første </o:p>

c=-12 ikke 12</o:p>

diskriminanten har du sat forkert ind, men resultatet er rigtig </o:p>

toppunkt har du sat forkert ind i , går ud fra du har brugt.</o:p>

(xT,yT)=(-b/(2a , -b2/(4a)+c)</o:p>

(xT,yT)=(-1/2*1 , -(1)2/(4*1)-12)=(-(1/2) ,-(49/4)) </o:p>

Nulpunkt(er) </o:p>

hvad betyder det når D>0 ? </o:p>

den anden </o:p>

a,b og c har ikke noget at gøre med x, det er tal. se den første </o:p>

diskriminanten er god nok </o:p>

Toppunktet </o:p>

a=3 ikke 3^2 og der står stadig et minus </o:p>

xT=-(-30)/2*3=5</o:p>

nulpunkt(er) igen hvad betyder det når D>0?</o:p>

den sidste er samme type fejl som i de to andre </o:p>

 

 

 

 


Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.