Matematik

proportionale

07. februar 2012 af momix (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvis en billet koster 70 kr og x og y er lige frem proportionale hvad koster 5 billeter?

 

Nogen som kan hjælpe?

 

jeg tror, da x vokser sammen med y :

 

x*Y = 350?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er korrekt, at 5 billetter så koster 5 gange så meget som 1 billet.

Men det, du har skrevet til sidst: x·y = 350 , udtrykker, at x og y er omvendt proportionale, og det er der ikke tale om her. At x og y er proportionale, udtrykkes ved at skrive

y = a·x


Svar #2
08. februar 2012 af momix (Slettet)

Tak Andersen11, du en life saver! :D


Skriv et svar til: proportionale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.