Matematik

y=b*x^a bestem a og b

08. februar 2012 af codeshooter (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er helt lost i denne her opgave.

x      69       160

y      30       314

 

Denne sammenhæng kan med god tilnærmelse beskrives ved

y = b*x^a 

Bestem a og b.

Når til at sætte tallene ind i formlen og det er så det. Håber der er nogen der lige kan skubbe mig i den rigtige retning tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2012 af mathon

                         y2/y1 = (x2/x1)a

                                 b = y1 / x1a


Svar #2
08. februar 2012 af codeshooter (Slettet)

Tusind tak. Der tændte pæren lige ;)


Skriv et svar til: y=b*x^a bestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.