Matematik

Regression?

08. februar 2012 af hejhej456 (Slettet)

Kan det passe at man skal bruge eksponentiel regression i denne opg?

 

I en bestemt population af dyr vokser antallet af dyr med 12% om året.


a) Opstil et udtryk, der beskriver udviklingen i antallet af dyr i populationen, når det oplyses, at der til at begynde med er 300 dyr i populationen.


I en anden population af dyr kan udviklingen i antallet af dyr beskrives ved N = 250⋅1,05t ,
hvor t er tiden angivet i år, og N er antallet af dyr til tidspunktet t. b) Bestem fordoblingstiden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2012 af mathon

a)
                             N(t) = 300·1,12t


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2012 af mathon

b)
                             N(t) = 250·1,05t
  
                             500 = 250·1,05T2

                             2 = 1,05T2

                                       log(2) = log(1,05)·T2

                             T2 = log(2) / log(1,05)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

Svaret på dit spørgsmål er

JA

Forklaringen på ja'et er, at når noget vokser med 12% om året, er vi ude i renteformlen, som jo er Kn = K0 * (1+r)n hvor antallet af år n jo står som eksponent

;-)


Skriv et svar til: Regression?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.