Matematik

MATe!!!

08. februar 2012 af 4-you (Slettet)

i rummet er planerne afla og beta samt linje m givet ved

a: x+y-z=1

B:x-y+4z=1

m= (x,y,z)=(2,1,3)+t(1,1,3)

undersøg om alfa , beta og m skærer hinanden i et punkt og angiv i givet fald koordinaterne til dette fællespunkt.

 

er der nogen der vil hjælpe mig med beregne opgave??

tak på forhånd:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Find først et muligt skæringspunkt mellem α og m , og dernæst mellem β og m . Hvis de to skæringspunkter er det samme punkt, skærer planerne og linien hinanden i et punkt.


Svar #2
08. februar 2012 af 4-you (Slettet)

hvordan gør jeg det???


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Skæringspunktet mellem planen α og linien m findes ved at indsætte et punkt på linien, givet ved parameteren t, i planens ligning. Dette giver en ligning til bestemmelse af parameteren t for skæringspunktet, og skæringspunktets koordinater beregnes så ved hjælp af parameterfremstillingen. Samme fremgangsmåde benyttes til bestemmelse af skæringspunktet mellem planen β og linien m.


Skriv et svar til: MATe!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.