Fysik

Bremselængde

08. februar 2012 af Kildpadde (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har fået en opgave som lyder:

Bremselængden er afhængig af underlaget hvorpå bilen kører (vejens beskaffenhed) og hastigheden af bilen.
s_B = (2a) -1 * v^2
hvor v som før er bilens hastighed før den bremser, og a er accelerationen, der er bestemt af underlaget.
Udled denne formel.

Hvordan skal jeg udlede formlen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt bevægelsesligningen ved konstant acceleration

      s = (1/2)at2 + v0t

sammen med

      v = v0 + at


Skriv et svar til: Bremselængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.