Studievejledning

3 A-niveaufag?

14. juli 2005 af Julianne (Slettet)
Jeg har hørt at man godt kan have tre højniveaufag, men hvordan?

Jeg er kommet ind på Espergærde Gymnasium, og de har et program, så man kan prøve at vælge valgfag. Jeg er kommet ind på nr. 7(Eng A, Samf B, mediefag B), men når jeg kører programmet kan jeg kun få to højniveaufag.
Her er linket: http://home.eg-gym.dk/scripts/reform/stretning.asp?skole=57&side=1

Jeg vil gerne have: Dramatik C, Tysk fortsætter A og Biologi B.
Alt i alt kommer det til at se sådan her ud:
A-niveau: Dansk, Historie, Engelsk, Tysk fortsætter
B-niveau: Samfundsfag, Biologi, Mediefag
C-niveau: Oldtidskundskab, Religion, Idræt, Matematik, Fysik, Naturgeografi, Dramatik

Hvorfor kan jeg ikke få tre højniveaufag??

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juli 2005 af Waterhouse (Slettet)

Der er et maksimalt antal timer - eller, "valgblokke" - pr. uge. Et A-niveau-fag fylder mere i skemaet end et fag på lavere niveau, så du bliver nødt til at give afkald på nogle andre fag hvis du vil have det ekstra A-fag. Så vidt jeg lige kan se kan du få Samf. A, hvis du dropper drama og istedet taget mediefag som kreativt fag, men ellers er der ikke rigtig de store muligheder..

Leg evt. lidt med http://www.ug.dk/gym%202005/StudieretningSTX.aspx?edumask=s .

Svar #2
14. juli 2005 af Julianne (Slettet)

Jeg gider ikke samfundsfag på A.
Men jeg har stadigvæk et halvt år til at tænke i, så det kan være jeg ombestemmer mig til den tid.

Skal man have fysik på c?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juli 2005 af stol (Slettet)

Jeg skal have bio A, kemi A og mat A, men så bliver jeg også nødt til at slippe min C-blok til fordel for en ny A-blok.
Min studieretning hedder: bio A, kemi B og mat b. Jeg har en fri A- og C-blok.

Ja, jeg skal også have fysik på C-niveau.

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. juli 2005 af Waterhouse (Slettet)

Jeps.

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. juli 2005 af stol (Slettet)

Skulle man have fysik på C i det gamle gymnasium? Hvis man var sproglig?

Svar #6
14. juli 2005 af Julianne (Slettet)

Hvad er forskellen på fysik og kemi helt præcist?
Hvad er sværest?

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. juli 2005 af Waterhouse (Slettet)

#5: I det gamle gymnasium havde alle sproglige naturfag i 2 år, en skummel blanding af matematik, fysik og kemi. I 3.g kunne man så som sproglig vælge FysikB og KemiB, så det man fik i naturfag svarede nok cirka til et c-niveau i de tre fag - men faget FysikC fandtes som sådan ikke, alle vi matematikere skulle have det på (mindst) B.

#6: Tja...kemi er (lidt løst) om forskellige stoffers egenskaber, deres reaktioner med hinanden, og den slags. Fysik er alt muligt andet - elektricitet, kernefysik, mekanik, osv. Lidt svært at sige hvad der er sværest...på de lave niveauer er der nok ikke den store forskel.

Svar #8
14. juli 2005 af Julianne (Slettet)

Hvad kan du bedst lide? Fysik eller kemi?
I folkeskolen gik det hel under et fag, der hedder fysik, og vores lærer forklarede aldrig hvad forskellen var.

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. juli 2005 af Waterhouse (Slettet)

Tja, som sådan hed faget i folkeskolen fysik/kemi, og man nåede da lidt af begge dele. Kemi var når I stod og blandede stoffer, legede med syrer og baser og fik sjove ting til at boble, fysik var alt det med elektriske kredsløb, jævn- og vekselspænding, og atomfysik hvis I nåede det.

Jeg er selv klart mest til fysik - synes kemi er tørt og dækker et meget begrænset udvalg af emner ift. fysik.

Svar #10
14. juli 2005 af Julianne (Slettet)

Ja, vi havde om syrer/baser, (elektro)magnetisme, elekticitet, radioaktivitet og et forløb, hvor vi splejsede matematik og fysik sammen, da vores mat og fysiklærer var den samme.
Hvordan kan det være, at man skal have fysik, men ikke kemi? Hvorfor slår de ikke bare det hele sammen som i det gamle gymnasium?

Brugbart svar (0)

Svar #11
14. juli 2005 af Waterhouse (Slettet)

Fordi fysik er vigtigere. :P

Ej, ved det egentlig ikke, tror der er tradition for at fysik er opprioriteret ift. kemi. Som matematiker skal du f.eks. også have fysikB, men kan nøjes med KemiC.

Svar #12
14. juli 2005 af Julianne (Slettet)

Nå, okay. Ved de hvilken fag man skal have i 1.g i fysik?

Brugbart svar (0)

Svar #13
14. juli 2005 af stol (Slettet)

Julianne, kemi er meget sjovere end fysik(!)
Var jeres fysiklærer også kemilærer? Hvis man ser på jeres pensum er der et kemiemne, resten er fysik. Forløbet med mat og fysik kan godt tyde på en fysik/mat-lærer, som ikke har det store tilovers for kemi.

Desuden kan du bruge kemi til flere uddannelser end fysik!

Brugbart svar (0)

Svar #14
14. juli 2005 af *A* (Slettet)

Fysik i folkeskolen kan på ingen måde sammenlignes med fysik i gymnasiet, selv på 1.g niveau

Trods alt snart 3 år siden jeg startede i 1.g men såvidt jeg husker var fysikken allerede på det niveau (som vel svarer til C) også forholdsvis matematisk, i hvertfald i langt højere grad end kemi.

Det klart at begge fag er matematiske og man skal kunne lægge sammen osv i beggge fag. Men der er langt flere formeludledninger (altså i folkeskole sprog: "masser af gange hvor man regner med bogstaver") i fysik. I kemi skal du mest kigge på reaktionskemaer

Svar #15
14. juli 2005 af Julianne (Slettet)

Så du vil hellere have fysik end kemi?

Brugbart svar (0)

Svar #16
14. juli 2005 af *A* (Slettet)

Jeg var selv i tvivl om hvorvidt jeg skulle have kemi eller fysik på A niveau.

Valgte fysik A og fortrød det aldrig selv om det tiltider var hårdt.

Kemi havde jeg på B niveau og synes egentlig det var noget mere kryptisk end fysik, men også mest fordi det ikke helt kræver samme logiske tankegang men mere analytisk (ret mig her hvis det er forkert, men umiddelbart min opfattelse).

Men hvis du ikke er så meget til matematik så ville jeg nok anbefale kemi og ikke fysik da fysik og matematik hænger meget sammen især på nivuaer højere end c

Brugbart svar (0)

Svar #17
14. juli 2005 af 666_lucifer (Slettet)

Fysik er ok. Men hvis du vil have lidt sjov med i købet, så vælg kemi. De fleste fysiklærere er gamle og kedelige , hvorimod næsten alle kemilærere er totalt sindsyge oppe i hovedet, og de bliver mere grineren oppe i alderen, måske skyldes det, at de gennem årene har inhaleret/sniffet lidt af hvert ;)

Brugbart svar (0)

Svar #18
15. juli 2005 af Watergate (Slettet)

Jeg ved ikke hvordan det er på gym men på HHx kan man vælge at have 3 A fag sammen med det obligatoriske Dansk på A. hvis man vælger 4 A fag i alt kan man gange sit gennemsnit med 1,03.

Brugbart svar (0)

Svar #19
15. juli 2005 af cdc (Slettet)

På gym, kan man vælge at havde 3 A niveaufag(udover dansk og historie), og gange med 1,03, eller (med den nye reform) 4 på A niveau og gange med 1,06

Brugbart svar (0)

Svar #20
15. juli 2005 af Kim Svenningsen (Slettet)

Nu underviser jeg i begge fag og er måske ikke den bedste rådgiver, men en væsentlig forskel er energiniveauet. Populært sagt er kemi energimæssigt i midten, mens fysik beskæftiger sig med meget lave og meget høje energier. Om du vælger det ene eller det andet vil afhænge af læreren. Beklageligt, men sandt: læreren betyder utroligt meget. Der er en tradition for, at fysik er noget styret af anvendt matematik. Det nye fysik C skulle i et vist omfang kompensere for dette, man undgår ud i egen indbildning nogle matematiktunge emner. I kemi kan der i et vist omfang snakkes udenom i starten, men prøv at downloade nogle studentereksamensopgaver i begge fag! Du vil opdage, at fysik ikke er sværere end kemi og omvendt. Det er vigtigt i begge fag, at man tænker fagligt, dernæst bruger matematikken og fører resultaterne tilbage til den konkrete sammenhæng. Et godt redskab er en dimensionsbetragtning: Skal man gange eller dividere, og i givet fald hvordan? I folkeskolen burde timetallet være delt ligeligt mellem fysik og kemi, fordelingen skulle ikke være afhængig af en lærers tilfældige præferencer.

Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.