Fysik

Lufttryk

08. februar 2012 af Capion1 - Niveau: A-niveau

Hvilken fysisk formel kan/skal anvendes i denne opgave?

Ved Jordens overflade er temperaturen 15o C og lufttrykket 1013,25 hPa

10 000 m oppe i atmosfæren er temperaturen   - 50o C og lufttrykket 270 hPa .

Trykket i dækket på et landingshjul på et fly er ved Jordens overflade  p0 .

Hvor stort er trykket i dækket i 10 000 m højde?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2012 af mathon

 

                         p·V = n·R·((273-50) K)

                         po·V = n·R·((273+15) K)                 som ved division giver

            p/po = (273-50) / (273+15) = 0,77

            p = 0,77·po

 


Svar #2
09. februar 2012 af Capion1

Trykket, udefra, på dækket, spiller således ingen rolle for det indvendige tryk i dækket? Så trykket inde i dækket er kun temperaturafhængigt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er antaget, at dækkets volumen er uændret, og at temperaturen inde i dækket svarer til temperaturen udenfor.


Svar #4
09. februar 2012 af Capion1

Tusind tak til begge gode svar.


Skriv et svar til: Lufttryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.