Matematik

Substitutionsmetoden

10. februar 2012 af Lykeion (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej forum.

Jeg er virkelig på herrens mark mht. til denne opgave:

En funktion er givet ved f(x) = e1-4x

a) Bestem ved hjælp af substitutionsmetoden det ubestemte integrale F(x), som opfylder, at:

F(-1/4) = 0

 

b) Bestem værdien af 

 ∫ f(x) dx   - øvre grænse er 1 og nedre grænse er 1/2

 

Jeg kan simpelthen ikke få hul på bylden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2012 af mathon

   sæt
             1-4x = u   og dermed   dx = (-1/4)du


Skriv et svar til: Substitutionsmetoden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.