Fysik

NTC-modstand

10. februar 2012 af janehansen2011 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Når NTC-modstanden har en højere temperatur end omgivelserne, afgiver den varme med effekten
P=α·(T-T0)
Hvor T er NTC-modstandens temperatur, T0 er omgivelsernes temperatur og α=25,0 mW/K. NTC-modstandens sluttes til strømkilde, så strømstyrken gennem hele tiden er 10,0 mA.
b) Bestem den temperatur NTC-modstanden opnår, når omgivelsernes temperatur er 19,0 ?. Gør herunder rede for de relevante antagelser.

Jeg fik at vide i den første opgave, at NTC-modstandne sidder i en serie med endnu en modstand på 1320 ohm, og at der er en spændingskilde på 5,00 V-

jeg har gjort sådan her

I·U = α (T-T0)

0,01 A • 5,00 V = 0,025 W/Cº(T-19)

<=>

T = 1 ºC

passer dette? Jeg er meget i tvivl, da jeg også har fået en graf der viser, hvordan resistansen i NTC-modstandne afhænger af temperaturen. Men jeg ved ikke om dette skal bruges til noget?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2012 af mathon

 spændingsfaldet over modstanden på 1320 Ω

                                              U = (1320 Ω) · (0,0100 A) = 13,2 V        i serie

 så spændingskilden kan ikke kun have leveret 5 V=
  med mindre de 10,0 mA er forkert


Svar #2
11. februar 2012 af janehansen2011 (Slettet)

Nej selvfølgelig. Men er resten rigtigt, hvis altså spændingsfaldet erstattes med de 13,2 V


Skriv et svar til: NTC-modstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.