Matematik

Fodboldmål

11. februar 2012 af matematiklytter (Slettet)

Hey..

Jeg er helt lost IGEN.. Nogle, som kan give mig en forklaring og forslag?

a) Bestem |DE| og |AB|.

altså i opgave a) skal jeg vel minus de 60 med 145 = 85, så har jeg stykket |DE| - men hvad skal gøres ved stykket |AB|?

 

b) Bestem vinkel C og vinkel D i firkant ABCD.

 

 

og jeg er også i tvivl om opgave b)

Jeg har vedlagt fil med figur, og opgave informationer.

 

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: trekanter.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
11. februar 2012 af YesMe (Slettet)

Opg a)

|AB| = |CE|

Benyt pythagoras' læresætning. Du kender |DE| og |CD|.

Opg b)

tan(D) = |CE| / DE

Vinkel C = 180 - (90 + D)


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

4 a) Trekant DEC er retvinklet og firkant CBAE er et rektangel. Benyt Pythagoras tikl at beregne CE .

b) Bestem vinklerne C og D i den retvinklede trekant DEC. Vinkel C i firkanten er vinkel C i trekanten + 90º.

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. februar 2012 af SuneChr

|DE| = 145 - 60

|AB| = |CE|

|DE|2 + |CE|2 = |CD|2

sin (DCE) = |DE| / |CD|

cos D = |DE| / |CD|

 

 


Svar #4
11. februar 2012 af matematiklytter (Slettet)

a)  |AB|

Hvis jeg benytter mig af pythagoras' læresætning

|DE|2 + |CE|2 = |CD|2

Så får jeg √|DE|2 + |CE|2 = |CD|

så giver det 190,10 = |CD|

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

|CD| er jo givet i opgaven. Man skal bestemme |DE| og |AB| = |CE| .


Svar #6
13. februar 2012 af matematiklytter (Slettet)

|AB| = |CE|

|DE|2 + |CE|2 = |CD|2

|CE|2 = |CD|2 – |DE|2

|CE| = √|CD|2 – |DE|2

|CE| = √|1702 - 852

|CE| = 147,22 cm.

Da stykke |AB| = |CE|, så er stykket |AB| også 147,22 cm.

 

Er det ikke korrekt nu?


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jo, det er korrekt.


Skriv et svar til: Fodboldmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.