Fysik

tyngdeacceleration + 2.gradspolynomium?

12. februar 2012 af Bjarke005 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej :) 

I øvelsen (SE det vedhæftet dokument) har jeg fået følgende 2.gradspolynomium:

y= 0,0035*x^2 + 0,2527*x - 0,2505

Efterfølgende er der et spørgsmål, som jeg ikke kan svare på: 

Hvad er den fysiske betydning af konstanterne a, b og c?

 - har i nogen ideer? 

 

mvh. bjarke005 

Vedhæftet fil: Fys - øvelsen.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man forventer vel, at a = (1/2)g


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. februar 2012 af mathon

                         y = 0,0035*x^2 + 0,2527*x - 0,2505                  sammenlignes med

                         s = (1/2)·a·t2 + vo·t + so                                   a er den konstante acceleration

hvoraf
                         a = 0,0070      er meget langt fra g     

                         vo = 0,2527
 

                        


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. februar 2012 af peter lind

Du har et frit fald hvor s = ½gt2+v0t+s0

Til tiden t =0 rammer den første møtrik. På det tidspunkt er  hastigheden af alle møtrikker hastigheden som et legeme får når det falder stykket svarende til den nederste møtrik. s0 sættes så til 0. De følgende møtrikkers data angiver så faldvej og tid for de enkelte møtrikker.

Dine data for andengrads ser ikke realistisk ud.


Svar #4
12. februar 2012 af Bjarke005 (Slettet)

thjaa... det giver ikke meget mening med tyngdeacceleration på 0,0070

kunne det være fejlaflæsing eller har i andre bud på fejlkilder?

 - men jeg forstå ikke helt - hvad er så den fysiske betydning for konstanten b og c?

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Er du sikker på, at de angivne tider er i enheden sekund?


Svar #6
12. februar 2012 af Bjarke005 (Slettet)

ja, desværre... 

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Problemet er, at de angivne faldtider er en faktor 2 til 3 for små i forhold til de angivne faldafstande.


Brugbart svar (1)

Svar #8
12. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Når jeg laver regression på de givne data, får jeg

y = 6,8727x2 + 2,8879x +0,0018   , R2 = 0,9999

hvilket da ser meget bedre ud end din regression.

Dit regressionspolynomium, gengivet i #2, har intet med de målte data at gøre.


Svar #9
12. februar 2012 af Bjarke005 (Slettet)

Enig! - jeg forstå bare ikke hvordan har du fået regressionen? er det ikke afstand op af y og tidpunkt hen ad x?  


Brugbart svar (2)

Svar #10
12. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Jo, det er det. Men du har noget underligt ud ad din x-akse, hvilket du kan se af dine tal på x-aksen. Den har brugt dine x-værdier som kategorier eller noget i den retning.

Ja, dine x-værdier er fittet med de tillagte x-værdier 1, 2, 3, 4, 5, 6 , i stedet for de målte tider.


Svar #11
12. februar 2012 af Bjarke005 (Slettet)

Det lykkede endeligt! Tusind mange tak for hjælpen :) :) 


Skriv et svar til: tyngdeacceleration + 2.gradspolynomium?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.