Matematik

Andengrad eller tredjegrads??

13. februar 2012 af KhMo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

f(x)=2x^3-8x

 

 Er denne ligning ikke en anden gradsfunktion, hvis ikke hvorfor? :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2012 af help123 (Slettet)

Det er ikke en ligning. Det er et tredjegradspolynomium, fordi den højeste potens af den uafhængige variabel x er 3.


Svar #2
13. februar 2012 af KhMo (Slettet)

Ja også det jeg mente :)

men hvis jeg skal finde Definitionsmængde for f

Hvordan skal heg så starte?  håber i kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2012 af help123 (Slettet)

Definitionsmængden er mængden af de tal du må putte ind i funktionen. For din funktion er den alle de reelle tal.


Svar #4
13. februar 2012 af KhMo (Slettet)

Men hvornår er det jeg skal regne f ' ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. februar 2012 af help123 (Slettet)

Når du skal bestemme monotoniforhold og ekstrema


Svar #6
13. februar 2012 af KhMo (Slettet)

Okay

f(x)=2x^3-8x

Så det vil sige at Dm(f) = r 


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. februar 2012 af help123 (Slettet)

Ja Dm(f) = R 

 I #4 var det formentlig værdimægnden du havde i tankerne

 


Svar #8
13. februar 2012 af KhMo (Slettet)

Okay tak for det.

ja jeg tænkte på værdimængden :)

men nu skal jeg lave nulpunktet, og ret mig hvis det er forkert? :)

F(x) = 0

f(x)=2x^3-8x

x(f(x)=2x^3-8x) = 0
x = 0 og 2x2 - 8 = 0
x = 0 og  x2  = 8
x = 0 og x2 = 16

 


Skriv et svar til: Andengrad eller tredjegrads??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.