Matematik

Løs ligningen - ser det korrekt ud?

13. februar 2012 af lalalalama (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har opgaven:

Løs ligningen 2x-5+2/x=0

 

Ser det korrekt ud det jeg har gjort? 


Jeg ganger igennem med x og får en andengradsligning som jeg løser:


2x^2-5x+2=0
x=(-b±√d)/(2*a)
x=(-5+√((-5)^2-4*2*2))/(2*2)
x=-1/2
x=(-5-√((-5)^2-4*2*2))/(2*2)
x=-2
Så x = -1/2 v  x = -2


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2012 af Erik Morsing (Slettet)

du skal altid gøre prøve, her er noget forkert med fortegnene, og det vigtigste her, er at vide, hvordan du finder formlen, som du skriver i linie 2


Svar #2
13. februar 2012 af lalalalama (Slettet)

Hvor er fortegnsfejlene?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2012 af YesMe (Slettet)

Det er den 3. linje der ser forkert ud.


Svar #4
13. februar 2012 af lalalalama (Slettet)

Jamen hvad er fejlen? Kan umiddelbart ikke selv se fejlen..


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. februar 2012 af YesMe (Slettet)

x = (-(-5) ± √((-5)2 - 4·2·2))/(2·2)

Der skal stå minusset foran 5.


Svar #6
13. februar 2012 af lalalalama (Slettet)

Mange tak :-)


Skriv et svar til: Løs ligningen - ser det korrekt ud?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.