Matematik

Lineær Programmering

13. februar 2012 af rexden1 - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa,

Jeg sidder med en opageve i operationsanlyse der handler om at opstille et lineært problem, udfra informationerne i teksten.

Jeg kan ikke rigtige gennemskue hvordan den skal stilles op:

Den skal bare opstilles på almindelig standard form dvs.:

maximize: c1x1+c2x2+...+cnxn

subject to: a11x1+a12x2+....+a1nxn ≤ b1

                    a21x1+a22x2+....+a2nxn ≤ b2

                   osv.

Opgave:

A steel company must decide how to allocate next weeks time on a rolling mill, which is a machine that takes unfinished slabs of steel as input and can produce either of two semi-finished products: Bands and Coils. The mill's two product come off the rolling line at different rates: Bands: 200 tons/hr and Coils: 140 tons/hr.


They also produce different profits: Bands: $25/ton and Coils: $30/ton

Bases on a currently booked orders, the follow upper bounds are placed on the amount of each product to produce:

Bands: 6000 tons and Coils 4000 tons

Given that there are 40 hours of production availble this week, the problem is to decide how many tons of bands and how many tons of coils should be produced to yeld the greatest profit. Formulate this problem as linear programming problem.

 

Jeg tror umiddelbart min max funktion bliver: 25*200x1 + 30*140x= 5000x1+4200x2  

Jeg har dog svært ved at se hvordan begrænsninger skal stilles op.

Håber der er nogen som kan hjælpe.

 

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. februar 2012 af nielsenHTX

mit bud ville være </o:p>

x1=Bands </o:p>

x2=Coils</o:p>

profitten for en times arbejde må være det du også selv er kommet frem til så: </o:p>

max 25*200x1+30*140x2 </o:p>

s.t x1           ≤6000               Bands: 6000 tons </o:p>

          x ≤ 4000              Coils 4000 tons </o:p>

     x1+x2   ≤40                  40 hours of production available this week</o:p>

 


Svar #2
13. februar 2012 af rexden1

Tak for hjælpen, det hjalp meget på forståelsen. God måde at skrive det op på, det vil jeg benytte mig af fremover :)


Skriv et svar til: Lineær Programmering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.