Matematik

Tagentsligning til f(x)= 2x^2; a=2

14. februar 2012 af Anders06 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan skal opgaven løses ud frade oplysninger?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Start med at formulere hele opgaven. Benyt tangentligningen for tangenten i punktet (x0 , f(x0))

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)


Svar #2
14. februar 2012 af Anders06 (Slettet)

jeg har bare fået oplyst det som er givet, jeg har været igang med forskellige ting uden at jeg har fornemmelse at jeg er på rette spor!!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad betyder a = 2 i denne opgave?


Svar #4
14. februar 2012 af Anders06 (Slettet)

hældningstallet!!!


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2012 af YesMe (Slettet)

#4

Ja tak .. Nu forstår vi godt, hvad du mener! Så skulle du have været mere detaljeret i starten!

f'(x) = 2·2x = a ⇔ x = 1/2

Fortsæt.


Svar #6
14. februar 2012 af Anders06 (Slettet)

Opgaven er fra Matematik B HF opgaver

Opgaven hedder 533.

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Vi har ikke nødvendigvis din opgavebog foran os. Derfor skal du altid formulere hele opgaven.

Det drejer sig åbenbart om at bestemme ligningen for den tangent til grafen for funktionen f(x) = 2x2 , der har hældningskoefficient a = 2 .

Man skal derfor løse ligningen f'(x0) = 2, dvs 4x0 = 2 , og det er så gjort i #5.

 


Svar #8
14. februar 2012 af Anders06 (Slettet)

Tak for hjælpen , men det er ikke helt rigtigt da det i facitlisten giver!! 2x+0,5


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ikke helt rigtigt?? Du skal jo selv regne færdigt. Du skal beregne f(x0) og f'(x0) med x0 = 1/2 og så indsætte i tangentligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. februar 2012 af YesMe (Slettet)

Du har regnet det forkert ud, fordi du glemte at bestemme en tangensligning :P.  True story.


Skriv et svar til: Tagentsligning til f(x)= 2x^2; a=2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.