Matematik

En parabel..

15. februar 2012 af denniskarl (Slettet)

Hej gutter

(1) håber at der er nogen der gider at hjælpe mig med to opgaver?

En parabel er givet ved ligningen y = 2x2 - 3x + c  ,  hvor c > 4

Hvor mange skæringspunkter har parablen med 1. aksen?

og

(2) En parabel er givet ved forskriften y = 2x2 + bx + c  .   Det oplyses, at parablens toppunkt har koordinaterne (2, -4)

Bestem tallene b og c .

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2012 af mette48 (Slettet)

d=b2-4ac

hvis d>0 er der 2skøringspunkter

hvis d=0 er der 1 tangentpunkt (skæringspunkt

hvis d<0 er der ingen skæringspunkter

y=ax2+by+c              a=2

toppunkt x=-b/2a    2=b/(2*2)  ⇒ b=8

-4=2*22+8*2+c

isoler c


Svar #2
15. februar 2012 af denniskarl (Slettet)

Og hvordan er det man isolere:

-4=2*22+8*2+c

 

Mange tak for hjælpen!

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2012 af mette48 (Slettet)

-4=2*22+8*2+c                                træk 2*22+8*2 fra på begge sider og regn ud


Skriv et svar til: En parabel..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.