Matematik

Bestem forskrift for f(x) - lineær funktion

19. februar 2012 af melarnie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey, er der ikke nogle der vil hjælpe mig med denne opgave?

ved ikke hvordan den skal laves, håber der er nogen der kan hjælpe :

 

 

Grafen for en lineær funktion f(x) går gennem punkterne A(3,7) og B(9,25). bestem forskriften for f(x)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2012 af Radamel (Slettet)

For at bestemme forskriften for en lineær funktion benyttes nedenstående 2 formler for henholdsvis a og b:

a=Δy/Δx = y2-y1/x2-x1 = 25-7/9-3 = 3

b= y1 - a*x1 = 7- 3*3 = -2

Dvs. at forskriften for den lineære funktion, som går igennem punkterne A(3,7) og B(9,25) er:

f(x) = 3x-2

 


Skriv et svar til: Bestem forskrift for f(x) - lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.