Fysik

Ellære

20. februar 2012 af brainiak (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber I kan hjælpe med at løse følgende opgave :)

På en 12 V akkumulator opgives kapaciteten til 50 Ah (amperetimer). Hvor længe kan en bil stå med nærlyset (2 gange 60 W) tændt, før akkumulatoren er halvt afladet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2012 af peter lind

Find strømstyrken gennem pærerne


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2012 af mathon

              t = E/P = Q·U/P = (1/2)·((50 A)·(3600 s))·(12 V) / (120 W) = 9000 s = 2,5 h


Skriv et svar til: Ellære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.