Andre fag

At forbedre sin IQ

24. juli 2005 af AlterEgo (Slettet)
Jeg kommer fra en naturvidenskabelig familie, der sætter et konkurrenceelement i højsædet. Seneste 'dille' er måling af ens logiske IQ på internettet (www.iqtest.dk er udmærket). Ja, det kan godt virke infantilt, men hvad fan...
Min kusines IQ er 135, min fætters 148, min ældre søster har 142 (hun studerer i udlandet pt.), mens jeg kun har en IQ på 128.
Det irriterer min grænseløst (igen: lad være med at kommentere det, hvis denne holdning irriterer DIG - jeg kommenterer heller ikke din søgen på accept via udseendet) at min kusine har en højere IQ end jeg, da vi er jævnaldrende og får de sammen karakterer i de matematiske fag. Desuden har jeg altid været bedre til matematik, hvilket er en almen godkendt fact i min familie. No hard feelings - jeg har altid været mere lektievillig i forhold til hende.

Derfor er mit spørgsmål: Hvordan kan jeg forbedre min logiske sans og dermed opnå bedre resultater i IQ-testene?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juli 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Testene på Internettet er (for langt de flestes vedkommende) jo ikke godkendte af Mensa, så du skal nu ikke tage dem så højtidelige! Men tilbage til dig spørgsmål: Logisk sans er jo noget man er født med (eller ej :-]), så du kan sandsynligvis ikke forbedre dig specielt meget, men eftersom det formodentlig er typeopgaver, der stilles i sådanne tests (jeg har aldrig selv taget en, så jeg ved det ikke), kan du jo tage en masse teste, og øve dig på den måde.

Svar #2
24. juli 2005 af AlterEgo (Slettet)

#1 Manden, der har lavet Mensa-testen, er den samme, som har lavet testen på iqtest.dk. Den eneste forskel på de to teste er, at testen på iqtest.dk er 'kulturneutral', dvs. uden symboler eller farver (testen på Mensa er med farver, ellers er det den samme test!).
Det er ikke typeopgaver - måske skulle du prøve en. Du ser otte kasser, hvoraf du skal finde den sidste ud af otte muligheder. Altså multiplechoice. Den første er simpel nok: Der er 8 kugler. Så skal du finde den sidste, der passer ind, hvilket mærkelig nok er... en kugle.
Jeg prøvede den netop, hvor jeg kun trykkede svarmuligheden H, hvilket resulterede i en IQ på 81 med spredningen 15... 100 er normalt.

... så nej, du kan ikke øve dig.

Svar #3
24. juli 2005 af AlterEgo (Slettet)

Der står: Hver anden person har en IQ på under 100. Det lyder af rimelig meget(?)

Svar #4
24. juli 2005 af AlterEgo (Slettet)

IQ 85 - 105: Velfungerende, klarerfolkeskolen og evt. gymnasiel uddannelse.

IQ 105 - 115: Velfungerende, klarer typsik korterevarende videregående uddannelse.

IQ over 115: Ingen reskriktioner i karrierevalg. Gerne længerevarende uddannelser.

Hmm.

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. juli 2005 af 404error (Slettet)

Det er noget vrøvl, at man ikke kan øve sig. Lige så vel som typeopgaver kan hævdes ikke at eksistere i videregående matematik, så bliver man ikke desto mindre bedre ved at løse andre typer opgaver og anvende den indlærte systematik og logik på nye, ukendte opgaver. Tilsvarende forholder det sig med IQ-tests. Et yndet problem er en følge af eksempelvis blomster, hvor farven på kronbladene skifter og man vælge næste i følgen blandt et antal muligheder. Her vil der typisk være tale om at lede efter et mønster i rotationer. Tilsvarende med lignende opgavetyper. Omend man næppe når genistatus ved at træne, så kan man i hvert fald opnå noget rutine, der dels kan hjælpe dig til at gennemskue de simplere opgaver, dels til at svare hurtigere på de disse - og dermed få mere til de vanskeligere.

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. juli 2005 af ninnacaroline (Slettet)

#0 Har du prøvet at lave en masse af sådan nogle 'hjernevridere' der er i Illustreret Videnskab ? Eller prøvet kræfter med det nye blad der nærmeste 'lover' forhøjet iq? Kan ikke lige huske hvad det hedder, men det er vist fra samme forlag som Illustreret Videnskab.

Mvh Ninna Caroline, iq 118.

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. juli 2005 af 404error (Slettet)

#3: Nej. IQ antages tit normalfordelt med middelværdi 100. For normalfordelingen er middelværdi og median ens, hvorfor 50% af sandsynlighedsmassen (svarende til hver anden person) på venstre side af 100.

Svar #8
24. juli 2005 af AlterEgo (Slettet)

#5
Det minder mig om skakmesteren (navnet er smuttet, desværre), der kunne rykke en springer rundt på et skakbræt, således at den nåede rundt på alle felterne en gang - i hovedet velsagtens!
Det kan godt være, at man kan forbedre sin logiske sans ved hjælp af matematisk-logiske opgaver. Det eneste, jeg postulerede, var, at det er svært at øve på lige præcis den slags opgaver, man bliver stillet i en IQ-test.

#6 Ill. Videnskab bliver læst. Når der er tid og lyst løses opgaverne. Jeg har dogt ikke hørt om det nye blad, som lyder for godt til at være sandt.

Svar #9
24. juli 2005 af AlterEgo (Slettet)

#7 Du har ret, det tænkte jeg ikke over.

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. juli 2005 af Darwin (Slettet)

"Omend man næppe når genistatus ved at træne"

Genialitet defineres ikke qua en given IK.



Brugbart svar (0)

Svar #11
24. juli 2005 af 404error (Slettet)

#10: Netop.

Brugbart svar (0)

Svar #12
24. juli 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#2: Er der virkelig kun én mand, der lavet samtlige Mensatest i hele verden? Hvis du ved hvordan en godkendt test er, hvorfor tager du så ikke bare sådan en, og finder ud af, hvor høj din IK faktisk er? Det må da ikke være særlig interessant at få en 'kunstigt' høj score i sådan en Internettest, blot fordi du har siddet og øvet dig. Det giver jo ikke et korrekt billede af dit egentlige niveau, hvilket vel er meningen med det hele, ikke?

#0: He, he, nu går jeg så ikke ligefrem og vil accepteres på grund af mit udseende, så må jeg godt kommentere dit indlæg selvom det irriterer mig? :-)

Brugbart svar (0)

Svar #13
24. juli 2005 af Samuel (Slettet)

#0: Iq-testene, som kan tages på www.iqtest.dk og ved optagelsesprøven hos mensa, har, efter mit bedste vidende, ikke samme ophavsmand. Det forekommer mig næsten, at usikkerhedsintervallet er større på førstnævnte test i.f.t. mensas; flere individer, inkl. jeg selv, har scoret bemærkelsesværdigt højere til optagelsesprøven end ved andre prøver. Dog har jeg også hørt om det modsatte. Jeg takkede i.ø. nej til medlemsskab af Danmarks førende kaffeklub - omend muligheden for at blive klogere på Dk's gæveste postbud syntes lokkende...

#4: Er det fra mensa.dk?

Brugbart svar (0)

Svar #14
25. juli 2005 af Darwin (Slettet)

Lad os for en kort stund reflektere over, hvorvidt ekstrem høj begavelse er ønskværdig for den sociale interaktion.
Via mit medlemskab i det vor androgyne ven så smukt benævner ”Danmarks førende kaffeklub” har jeg mødt en række non-lineære individer, som i sandhed har oplevet intelligensens skyggesider:
Folk som har familiære relationer til (tidligere) Prometheus-kandidater, der nu er tvangsindlagte, suicidale og inkontinente eller døde af en overdosis. Samfundets manglende forståelse overfor højt begavede har genereret disse tabere – sammen med den mentaltilstand, som kendetegnes ved den udslidte frase ”gal eller genial”.
At ovenstående ikke bør generaliseres … dét set i lyset af de velintegrerede … er indiskutabelt: dog bør man erkende, at en høj g i nogen grad korrelerer med social divergens.

Brugbart svar (0)

Svar #15
25. juli 2005 af Duc_de_monde (Slettet)

#0

Det er muligt at ændre IQ, dog mest påvirkelig i barnstadiet, hvorefter g-faktorergrafen bliver appr. konstant. Hvorfor har jeg glemt.

IQ har usikkerhedsindex på ca. 15, idet motivation er en betydelig faktor. Derfor vil flere tests medføre større præcision...

Ydermere er en høj IQ (standard) ikke lig høj intelligens eller øget begavelse. IQ'en afdækker ikke samtlige intelligenscentre, udfordrer ikke hjernen på alle punkter... Desuden er det ikke betydende at den mest udfordret hjerne er den mest intelligente, da ens mentale ressourcer ikke nødvendigvis er optimale, i forhold til en mindre aktiv hjerne, som bedre udnytter sine kvaliteter. (Underarchievers...)
Intelligens har egentlig ikke en universel definition, grundet manglende opfyldelse af diverse kriterier.

Jeg har selv IQ 152, men betragter mig ikke nødvendigvis mere intelligent end IQ < 152.

Brugbart svar (0)

Svar #16
25. juli 2005 af Duc_de_monde (Slettet)

Desuden forbedres intelligensen ikke direkte gennem (opgave-)trænning.

Sammenholdt med #4, omhandlende social faktor, er dette ikke endgyldigt.

"To repeat what others have said, requires education; to challenge it, requires brains."

Brugbart svar (0)

Svar #17
25. juli 2005 af appelsin (Slettet)

HVAD??
Jeg troede ikke at intelligens var arveligt. Men hvis man ser på din familie har I jo alle en iq over 1000.

Brugbart svar (0)

Svar #18
25. juli 2005 af appelsin (Slettet)

Ups, 100

Svar #19
25. juli 2005 af AlterEgo (Slettet)

#12
Manden, der har lavet testene, hedder Anders Ditlev Jensen.
Iqtest.dk: http://www.iqtest.dk/main.swf
Mensa: http://mensa.dk/testiq.html
Der står: ”Inspiration - Ravens Advanced Progressive Matrices,” hvilket vist er den prøve, man tager hos Mensa(?)
Det er kun en forbigående ’dille’ i vores familie (eksempel på en anden: Længst memorering af pi), fordi vi konkurrere internt. Eftersom vi alle tager den samme test, er standarden jo den samme. Det kan godt være, at vi alle ligger 10 point højere i den virkelige test, men dybest set er det jo lige meget, da vi kun sammenligner os med hinanden, og ikke med andre, der har taget den valide test.

Den kommentar var til folk, der synes vi er en ’flok stræbere og nørder.’

#13
Nej, læs ovenstående.
Jeps, jeg så også den udsendelse på TV Danmark…
#4 er ikke fra Mensa, men fra iqtest.dk Jeg kan ikke linke til det, men hvis du tager testen, kan du. Ved dit resultat står der ”IQ,” hvilket fører til et link, der forklarer, hvad IQ er.
Desuden stå der:
IQ mindre end 50: Kan typisk ikke klare sig uden for en institution. Læser på 3-4 kl.s niveau. Kræver specielle indlæringsprogrammer.
IQ 50 – 85: Har svært ved at følge med i skolen, har brug for specialhjælp. Ansættes typisk i arbejde med betydelig supervision.

#14
Ah, bag alle de fremmedord fandt jeg konteksten.
Både jeg og min søster gik på privatskolen, fordi niveauet i folkeskolen rigtigt nok er for lavt. Da ingen af os er genier, men bare læringssultne, har vi ikke haft problemer med det sociale, om end lægger vi højere vægt på det faglige. Ret beset er jeg ligeglad med modefænomener som lyserøde mobiltelefoner eller selvlysende yoyoer.

#15
Jeg er da stadigvæk et barn – under atten år.
Vi tog kun den ene test sammen, men da min kusine senere tog den på Mensas, fik kun 1 point lavere end ved iqtest.dk. Det var åbenbart farverne,d er forvirrede hende.
Ja, jeg ved godt, at høj IQ ikke er lig med intelligens. Alligevel fortæller det dig vel noget om din logiske sans, hvilket vi lægger vægt på.

(Sagt i forbifarten)

Svar #20
25. juli 2005 af AlterEgo (Slettet)

Tilsyneladende virker det første lnik ikke. Derfor:
Vælg 'Dansk' og derefter 'Om IQtest.'

Forrige 1 2 3 4 Næste

Der er 69 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.