Fysik

Tyndeaccelerationen?

21. februar 2012 af anonym000 - Niveau: C-niveau

Hej
Jeg har en ide om hvad tyndeaccelerationen er, men vil ger helt kort have en defination.

Og hvorfor er den ikke den samme alle steder. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2012 af Erik Morsing (Slettet)

Det er, fordi tyngdeaccelerationen er omvendt proportional med kvadratet på summen af himmellegemets radius og højden over overfladen. matematisk kan vi skrive g = (GM)/(R+h)2, hvor G er en universal gravitationskonstant.


Svar #2
22. februar 2012 af anonym000

Det forstår jeg ikke.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2012 af Erik Morsing (Slettet)

prøv at sætte nogle værdier ind, du kan jo sætte G=1, det betyder ikke noget her, det er bare en konstant, som du ser er g (tyngdeaccelerationen) en funktion af M, R og h ; g = f(M, R, h)


Svar #4
22. februar 2012 af anonym000

Okay.
har forstået det nu, tak

- - -

...............


Skriv et svar til: Tyndeaccelerationen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.