Matematik
eksakt værdi af integrale
11. september 2003 af
OldRonko (Slettet)
integralet fra 1 til 4 af 2^kvadratrod(x)/ kvadratrod(x)
er kun kommet frem til at den løses ved substitution
er kun kommet frem til at den løses ved substitution
Svar #1
11. september 2003 af SP anonym (Slettet)
Yes, substitution!
Jeg går ud fra at der integreres m.h.t. x; sæt så
g(x) = kvadratrod(x),
f(s) = 2^s,
kig på f(g(x)), og husk, at
g'(x) = 1/(2*kvadratrod(x))
Det betyder, at din funktion næsten er det samme som f(g(x))*g'(x) - der er mangler bare nogle konstanter, som du kan få anbragt under integrationstegnet ved at gange med dem inden for og modsvare dette ved at dividere med dem udenfor.
Her kan det være praktisk heller ikke at glemme, at
2^x = e^(ln(2)*x)
Jeg går ud fra at der integreres m.h.t. x; sæt så
g(x) = kvadratrod(x),
f(s) = 2^s,
kig på f(g(x)), og husk, at
g'(x) = 1/(2*kvadratrod(x))
Det betyder, at din funktion næsten er det samme som f(g(x))*g'(x) - der er mangler bare nogle konstanter, som du kan få anbragt under integrationstegnet ved at gange med dem inden for og modsvare dette ved at dividere med dem udenfor.
Her kan det være praktisk heller ikke at glemme, at
2^x = e^(ln(2)*x)
Svar #2
16. september 2003 af OldRonko (Slettet)
er kommet frem til følgende:
t=g(x) =x
dt=g´(x)dx=1dx
f(t)= 1/kvadratrod(t)
X=1, g(1)= 1
X=4,g(4)=4
der er noget der ikke passer
t=g(x) =x
dt=g´(x)dx=1dx
f(t)= 1/kvadratrod(t)
X=1, g(1)= 1
X=4,g(4)=4
der er noget der ikke passer
Skriv et svar til: eksakt værdi af integrale
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
