Matematik

se alle udregninger seriøs hjælp haster :( skal være klar i dag

22. februar 2012 af natasjah (Slettet)

Hej

jeg ved ikke om jeg gøre det rigtigt. håber at d kan hjælpe

ln (6x) + 8 * ln (x) = ln7
ln(6x*x) +8 = ln 7
8 * ln (6x^2) = ln 7
8 ln (6^2) = ln 7
8 ln (6x^2) / 8 = ln7 / 8

opg d)


log (2x) – log (5x) = x
log (2x/5x) = x
Log (0,4x) = x
0,4 * log x = x
0,4 * log x / 0,4 = x / 0,4
10^                     = 10^
Log  = 10^0,4


opg e)
ln ( 8x+3) – ln(5x) = ln (3)
3 ln (8x) – ln(5x) = ln3
Ln (8x+3) / ln (5x) = ln3


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt regnereglerne for logaritmer:

ln(6x) + 8·ln(x) = ln(7) , giver

ln(6) + ln(x) + 8·ln(x) = ln(7) , eller

9·ln(x) = ln(7) - ln(6) = ln(7/6) ,

ln(x) = (1/9)·ln(7/6) = ln( (7/6)1/9 ) , hvoraf

x = (7/6)1/9

Opg d.

Du reducerer ikke korrekt:

log(2x /(5x)) = x , dvs

x = log(2/5)

Opg 3: Igen, benyt regnereglerne:

ln(8x+3) - ln(5x) = ln(3) , dvs

ln( (8x+3)/(5x)) = ln(3) , hæv logaritmerne

(8x+3) / (5x) = 3

og løs ligningen med forbeholdet x > 0.


Svar #2
22. februar 2012 af natasjah (Slettet)

ok jeg prøver lige igen


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

ln (6x) + 8 * ln (x) = ln7

ln(6x*x^8) = ln7

6x*x^8 = 7

x^9 = 7/6

x = (7/6)^(1/9)

----------------------------------
log(2x) - log(5x) = x

log (2x/5x) = log (0,4) = x

----------------------------------
ln(8x+3) - ln(5x) = ln(3)

(8x+3) / 5x = 3

8x + 3 = 15x

x = 3/7
 


Skriv et svar til: se alle udregninger seriøs hjælp haster :( skal være klar i dag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.