Fysik

sidste trin

22. februar 2012 af Kristina0 (Slettet)

jeg er igang med med at få det her : F=m*((-k)/m)*x(t)

til at ligne det her: F=m*ω2*x(t)

jeg kan godt se hvad de har gjort men jeg mangler en forklaring så jeg forstår hvorfor de gøre sådan.

håber nogen kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2012 af mathon

                            F = -k·x

                            m·x ''  =  -k·x

                            x ''  =  -(k/m)·x

                            x ''  =  -(√(k/m))2·x = ω2·x

                            ω = √(k/m)

hvoraf
                            m·x ''  = m·ω2·x

                            F  = m·ω2·x

 


Svar #2
24. februar 2012 af Kristina0 (Slettet)

Tak Mathon :)


Skriv et svar til: sidste trin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.