Fysik

Bølgelære

23. februar 2012 af brainiak (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp med denne opgave, kære venner :)

En sømand i en redningsbåd vurderer højdeforskellen mellem top og dal til 20m. Den vandrette afstand mellem top og dal er 50m., og han befinder sig på en bølgetop hvert tiende sekund. Bestem amplitude, bølgelængde, frekvens og bølgehastighed.


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. februar 2012 af mathon

tegn det ov få overblik

                           

           ...højdeforskellen mellem top og dal til 20 m

dvs
               2A = 20 m

               A = 10 m
 

           Den vandrette afstand mellem top og dal er 50m 
dvs
              (1/2)
λ = (50 m)

              λ = 100 m

         ...befinder sig på en bølgetop hvert tiende sekund
dvs
            T = 10 s

             f = 1/T = 1/(10 s) = 0,1 Hz


             v = λ·f = (100 m) · (0,1 s-1) = 10 m/s = 36 km/h


Svar #2
23. februar 2012 af brainiak (Slettet)

#1


tegn det ov få overblik

                           

           ...højdeforskellen mellem top og dal til 20 m

dvs
               2A = 20 m

               A = 10 m
 

           Den vandrette afstand mellem top og dal er 50m 
dvs
              (1/2)
λ = (50 m)

              λ = 100 m

         ...befinder sig på en bølgetop hvert tiende sekund
dvs
            T = 10 s

             f = 1/T = 1/(10 s) = 0,1 Hz


             v = λ·f = (100 m) · (0,1 s-1) = 10 m/s = 36 km/h

 

Tusind tak for besvarelsen Mathon.


Skriv et svar til: Bølgelære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.