Matematik

Diameter

23. februar 2012 af millamus - Niveau: 8. klasse

Her er en opgave som jeg ikke kan finde ud af: 

1 meter er oprindeligt fastsat som    _____1____ af afstanden fra jordens ækvator til en af polerne.

                                                           10 000 000

Hvor stor er jordens diameter?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. februar 2012 af PeterValberg

Hvis jorden ellers var en perfekt kugle, så ville afstanden fra ækvator til en pol være 10.000.000 meter
eller 10.000 km, hvilket er en fjerdel af omkredsen, så gang med 4 for at komme hele vejen rundt
dermed skulle Jordens omkreds være 40.000 km (40.000.000 m)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
23. februar 2012 af millamus

Men der er det problem at det gerne skal give 12.732 km


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. februar 2012 af mette48 (Slettet)

Jordens omkreds:      2* π*r=40 000 000

isoler r


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2012 af SuneChr

Jorden har så at sige 2 diametre, en ækvatorial og polar diameter.

Da Jorden roterer om en akse gennem polerne, vil en fladtrykning finde sted over polarområderne, således at diameteren ved Ækvator er størst, og diameteren fra pol til pol er mindst.

En god officiel Ækvatordiameter er  12 756 km.

Fladtrykningen er  1 : 298  og vil sige, at poldiameteren er 297/298 gange ækvatordiameteren.

# 0  Oprindelig målt langs længdekredsen, der går igennem Paris.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2012 af PeterValberg

#2
forholdet mellem en cirkels omkreds og dets diameter er π
så Jordens diameter d kan bestemmes som:

d = O/π = 40.000/π ≈ 12.732 km

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. februar 2012 af PeterValberg

Mit indlæg fordoblede sig på mystisk vis ???
Så jeg slettede denne her :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Diameter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.