Fysik

Tyngdeacceleration

24. februar 2012 af Jonn87 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har udført et fysikforsøg til bestemmelse af tyngdeaccelerationen g=9,82ms-2.
Jeg laver en (t,v)-graf til og får hældningskoefficienten til ≈ 0,4 (se vedhæftede billede) Burde hældningen ikke være lig med tyngdeaccelerationen?

Der udover undrer jeg mig over hvorfor jeg ikke kan benytte formel1 til at beregne accelerationen.

formel1: 

a = Δv / Δt

istedet skal jeg benytte formel 2 for at få den tilnærmelsesvise tyngdeacceleration.

formel 2:

a = 2*s / t^2

 

 

Vedhæftet fil: tabeller og graf.jpg

Brugbart svar (2)

Svar #1
24. februar 2012 af peter lind

Så vidt jeg kan se har du beregnet hastigheden forkert; men jeg kan ikke se hvad du rent faktisk har gjort.  For at tage strimmel 1 mellem måling 5 og 6.  strækning er 1,744m - 1,217 m = 0,527 m  med et tidsinterval på 0,1 sekund giver det hastigheden 5,27 m/s. Du har 2,906 m/s.

Den første formel er kun en tilnærmet beregning af hastigheden eller om du vil et gennemsnit over tidsintervallet. Dertil kommer at den kortere strækning og kortere tidinterval giver en relativt højere usikkerhed.


Svar #2
24. februar 2012 af Jonn87 (Slettet)

Strækningen i det pågældende interval er afstanden Δs (interval - 0) hvor 0 er start intervallet


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. februar 2012 af peter lind

Så finder du en gennemsnitshastighed i de 0,6 selunder. Den kan du ikke bruge til noget


Svar #4
10. marts 2012 af Jonn87 (Slettet)

Min formel var god nok, det var mine måleværdier der var forkert skrevet ind


Skriv et svar til: Tyngdeacceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.