Fysik

2 opgaver.

25. februar 2012 af SøreKap159874 (Slettet) - Niveau: C-niveau

1)

Er der nogle der kan fortælle mig hvilken formel jeg skal bruge til denne opgave:

Hvor meget is ved 0 °C skal man putte i 150 g sodavand ved 25 °C for at fællestemperaturen bliver netop 10 °C?

2)

En damprensemaskine skal levere 14 kg damp pr. time. Maskinen tilsluttes i vandhane, hvor vandet er 10 °C varmt.
Hvilken effekt skal maskinen tilføre vandet?

Til denne opgave skal jeg finde effekten, og jeg ved at formlen for effekten er: P = E/t, men alligevel ved jeg ikke hvordan jeg skal regne det ud, da jeg ikke ved hvad E (energien) er og hvorfor de også nævner temperaturen??

 

Håber at nogle kan hjælpe mig :-) 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2012 af peter lind

1) Brug at isen skal have tiført varme til smeltning af isen = masse af is * specifik smeltevarme + energi til at at temperaturen stiger til fællestemperaturen. Denne energi skal tages fra sodavanden.

2)  Energien der skal tiføres er energi til opvarmning af vandet til 100º + energi til fordampning af vandet


Svar #2
25. februar 2012 af SøreKap159874 (Slettet)

Du må undskylde, for jeg er meget dårligt til fysik, og kan ikke forstå det.

 

kan du ikke fra punkt til punkt fortælle mig hvordan man når frem til resultatet.

Så vidt jeg forstod er det sådan jeg skal regne ud:

1)

0,15 kg * 334,3 kJ/kg (specifik smeltevarme for is) + (25 ºC-10 ºC)

 

2)

P = 100 ºC+10 ºC / 3600 sek.

 

Men jeg synes, at det er forkert. 

Håber at du (# 1) kan forklare det bedre :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2012 af peter lind

Du blander det sammen. Energien til smeltning og opvarmning af isen er massen af isen(ikke massen af sodavand) *specifik smeltevarme+masse af is * specifik varmefylde* temperaturstigning.

Sodavand afgiver energien masse af sodavand*specifik varmefylde*temperaturfald

2 spørgsmål Læs #1 igen. Det du skriver har intet med det der står der at gøre


Skriv et svar til: 2 opgaver.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.