Matematik

Statistik - varianshomogenitet

27. februar 2012 af perlez (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej

jeg har fået en opgave hvorpå jeg skal teste varianshomogeniteten af tre stikprøver.

Data:  

stikprøve1

     Xi: 76,56

     Xi^2:419,7464

n:15

stikprøve 2:

   Xi:86,42

   Xi^2:531,3094

n:15

stikprøve 3:

   Xi:96,92

    Xi^2:497,4512

n:20

 

Jeg ville anvende en f-fordeling i testen på varianshomogeniteten

hypoteste:

H0: σ1^2 =σ2^2

H1:σ1^2 ≠σ2^2

siginifikantsniveau : 5 pct.'

 

jeg er i tvivl om hvilken observator jeg skal benytte da jeg mangler S^2 ?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2012 af peter lind

S2 = ((ΣXi2)  - n(E(Xi )2 )/(n-1)


Svar #2
27. februar 2012 af perlez (Slettet)

ja det er jeg kommet frem til nu, så jeg får henholdsvis:

stikprøve1: S^2: 5,46

stikprøve2:s^2:6,17

stikprøve3: S^2:5,10

men måske jeg skal vælge en anden hypotese formulering:

H0: σ1=σ2=σ3

H1: mindst to forskellige

- skal man bruge ANOVA til udregningen?


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. februar 2012 af peter lind

Jeg går ud fra at det er normalfordelt. Nu har jeg ikke været ude for at teste med 3 forskellige varianser, så jeg holder mig til de 2. Teststørrelsen er S12/S22 som er F fordelt: men det er du formodentlig klar over. Du nævner jo F fordelingen i #0


Svar #4
27. februar 2012 af perlez (Slettet)

jo, jeg benytter observatoren for en F-fordeling - jeg har kun regnet med to stikprøver før, så det med at teste på tre stikprøver virker lidt svært :/

 


Skriv et svar til: Statistik - varianshomogenitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.