Matematik

Cirklens ligning

27. februar 2012 af cjmo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,
en cirkel har centrum i (3,4) og har radius 5.

Hvordan er det nu, jeg bestemmer skæringspunkter med x-aksen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2012 af mathon

                       
                  ...skriv først cirklens ligning


Svar #2
27. februar 2012 af cjmo (Slettet)

(x-3)2+(0-4)2=52

Er det så rigtigt, at x = 0 v x = 6 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2012 af mathon

                          (x-3)2 + (y-4)2 = 52

alle punkter på y-aksen har koordinatformen (x,0)
hvorfor
                du - som skrevet - har

                 (x-3)2 + (0-4)2 = 52     hvoraf førstekoordinaterne til skæringspunkterne med x-aksen

                  x = 0   v   x = 6

dvs
            skæringspunkterne
                                                    (0,0)    (6,0)

 

 


Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.