Matematik

Fuldstændig løsning

27. februar 2012 af tindere (Slettet)

Hej 

Jeg har et problem med min matematik aflevering. 

Det handler om den fuldstændige løsning til: 

cos(2x+2,25)=0,45

Jeg har fundet ud af den giver 

x=π∗n_1−cos^(−1)?(0,45)/2−9/8
x=π∗n_2−cos^(−1)?(0,45)/2−9/8

x=π∗n_1-((cos^-1(0,45))/2-(9/8)

x=π∗n_2-((cos^-1(0,45))/2-(9/8)

Men mangler hvilken regel man bruger. ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2012 af mathon

                                                                                   cos(x) = cos (2π-x)

                     2x + 2,25 = cos-1(0,45)                                                             2π-(2x + 2,25) = cos-1(0,45)

                     x = -0,572985 + p·2π                                                                 x = 1,46458 + p·2π


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man har

cos(2x + 9/4) = 0,45 ,

hvorfor

2x + 9/4 = cos-1(0,45) + 2π·p , p ∈ Z  ∨ 2x + 9/4 = 2π -cos-1(0,45) + 2π·p , p ∈ Z ,

og dermed

x = (1/2)·cos-1(0,45) - 9/8 + π·p , p ∈ Z ∨ x = - (1/2)·cos-1(0,45) - 9/8 + π·p , p ∈ Z


Svar #3
27. februar 2012 af tindere (Slettet)

Okay og hvordan sætter man så tallene ind ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

tallene er jo allerede sat ind; p gennemløber mængden Z af de hele tal.


Svar #5
27. februar 2012 af tindere (Slettet)

Hvor bliver de 2x af og hvorfor bliver det til 9/8


Skriv et svar til: Fuldstændig løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.