Matematik

Sandsynlighed

29. februar 2012 af kerstin00 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvor stor er chancen for at slå 2 seksere med 2 terninger?

Chancen for: 2 ens?

11 øjne?

7 øjne?

Primtal?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. februar 2012 af 123434 (Slettet)

6*6=36

Chancen for to ens:6/36=1/6=ca 16,67%

1) 6+5, 5+6. 2/36=ca 1/18=5,56%

2) Man kan slå 7 øjne med, 6+1, 1+6, 2+5, 5+2, 4+3, 3+4. 6/36=ca 16,67%

3) 1,3,5       3/6=50%

 

 

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #2
29. februar 2012 af SuneChr

2 seksere med 2 terninger         1/36

2 ens                                          6/36

11 øjne                                       2/36

7 øjne                                         6/36

Primtal (summen af øjnene)      15/36      # 1     1 er ikke primtal.

Forkort brøkerne for oven.


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.