Matematik

Find P

01. marts 2012 af zaidihassan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan finder man p i en lineær funktion der ser sådan ud:

 

A(1,-2) og B(p,8) hældningskoefficienten = 2

 

Pleeeease hjælp..


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2012 af PeterValberg

Hældningskoefficienten a til en lineær funktion, bestemmes udfra to kendte punkter således:

Omskrives denne, så x2 (den, du mangler) isoleres, så får du:

Indsættes de kendte værdier, får du:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Opstil forskriften y = ax + b for den rette linie, der har hældningskoefficienten 2 og som går gennem punktet A(1,-2) . Løs dernæst ligningen

8 = a·p + b

med de fundne værdier for a og b.


Skriv et svar til: Find P

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.