Matematik

Sandsynlighed

01. marts 2012 af Sidsel113 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har en opgave, som jeg intet forstår af, hvordan jeg skal løse, håber i kan hjælpe? :)

Opgaven:

I et lotteri kan man trække numrene fra 1-50. Hvor stor er sandsynligheden for:

A. at tallet er 21? =  ???

B. at tallet er ulige? = ??

C. at tallet kan deles med 5 eller 10? = ???

D. At tallet er et kvadrattal? = ???

E. at tallet er et primtal? = ????

F. at tallet er mellem 7 < x < 30? = ???

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2012 af SuneChr

I et lotteri kan man trække numrene fra 1-50. Hvor stor er sandsynligheden for:

A. at tallet er 21? =  ??? ............................................ Hvor mange lodder har nummer 21 ?

B. at tallet er ulige? = ?? ...........................................  Hvor mange ulige tal ligger imellem 1 og 50 ?

C. at tallet kan deles med 5 eller 10? = ??? .............  Hvor mange af tallene kan deles med enten 5 eller 10?

D. At tallet er et kvadrattal? = ??? ............................  Hvor mange kvadrattal ligger imellem 1 og 50?

E. at tallet er et primtal? = ???? ................................ Hvor mange primtal ligger imelem 1 og 50? (1 er ikke et primtal)

F. at tallet er mellem 7 < x < 30? = ??? ..................... Hvor mange tal ligger imellem 7 og 30? (7 og 30 må ikke tælles med)

# 2:

Det er kun at optælle "hvor mange" i A - F. Da der er i alt 50 muligheder at trække af bliver resultatet i  A   1/50.

Gør dig nu den ulejlighed at optælle B - F.  Sæt dette i tælleren for hver af dem og nævneren hedder 50 hver gang.


Svar #2
01. marts 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Jamen jeg forstår seimpelthen ikke det her sandsynlighed :/ ..


Svar #3
01. marts 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Jeg er blank til det her....


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2012 af YesMe (Slettet)

#3

Prøv at besvare på nogle af hans spørgsmål i #1, hvis du kan. Øvelse gør mester.


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.