Matematik

Bestem en forskrift og værdimængde..

02. marts 2012 af Hroudaen (Slettet) - Niveau: A-niveau

For den lineære function f gælder følgende:
Dm(f)=[-8,4], f(2)=-3, f(-3)=4.

a) Bestem en forskrift for f og angiv Vm(f).

Vi finder forskriften for f:
a=Δy/Δx=(y2-y1)/(x2-x1 )
?
a=(4+3)/(-3-2)=-(7/5)

 

y-y1=a(x-x1)

y+3=-7/5(x-2)
?
y=-7/5 x+14/5-3
?
y=-(7/5)x-1/5

Vm(f)=Alle reelle tal bortset fra 1/7 da x vil være nul.

Er dette korrekt? Fordi, jeg synes ikke, det passer, da forskriften bliver en hyperbel..? Og vi har ikke haft om omvendt proportionalitet endnu..


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Forskriften er en lineær forskrift, hvis graf er en ret linie. Der er intet om hyperbler i den opgave; men da definitionsmængden er et interval [-8,4], er værdimængden også et interval, bestemt ved værdierne
f(-8) og f(4). Da funktionen er aftagende, er

Vm(f) = [f(4) ; f(-8)] = ...


Svar #2
02. marts 2012 af Hroudaen (Slettet)

Ja, jeg fandt også lige ud af det.. <.< Rent dumt lavet af mig..
Men er du så enig i, at forskriften er y=(-7/5)x-1/5 ?

Og så vil Vm(f)=[-29/5;11] ikke sandt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo, det ser rigtigt ud. Forskriften kan du jo selv prøve efter ved at indsætte x = 2 og x = -3 .


Svar #4
02. marts 2012 af Hroudaen (Slettet)

Mange tak.


Skriv et svar til: Bestem en forskrift og værdimængde..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.