Fysik

mmHg

04. marts 2012 af aaaaaz (Slettet)

Hej SP

Nogen der kan forklare pricippet i at bruge mmHg til at måle tryk med? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2012 af mathon

                                          P = h·ρ·g

         1 atm = det tryk, som udøves af en 760 mm høj kvisølvsøjle

                                          P = (0,760 m)·(13600 kg/m3)·(9,80312 N/kg) = 101325 N/m2 = 101325 Pa


Skriv et svar til: mmHg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.