Matematik

parameterfremstilling

04. marts 2012 af larsenmax (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem en parameterfremstilling for linjen l gennem punkterne B(8,6,0) og D(4,3,8).

kan ikke lige huske hvad man gør?


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. marts 2012 af mathon

                               BD eller DB = - BD er retningsvektor

fikspunktet vælges ad libitum


Brugbart svar (2)

Svar #2
04. marts 2012 af Anxyous (Slettet)

Bestem en retningsvektor BD eller DB. Så kan du lave en parameterfremstilling (x,y,z) = B + t*BD; hvor du enten kan bruge B eller D som punkt; og BD eller DB som retningsvektor.


Svar #3
04. marts 2012 af larsenmax (Slettet)

vil den så hedde:

x    8      -4
y = 6 + t -3
z    0       8

?


Brugbart svar (2)

Svar #4
04. marts 2012 af Anxyous (Slettet)

#3:

Ja, det er én mulighed.


Svar #5
04. marts 2012 af larsenmax (Slettet)

Jeg har også et andet spørgsmål, som I måske kan hjælpe mig med:

Bestem en ligning for den plan α, der indeholder punkterne A(8,0,0), B(8,6,0) og D(4,3,8).

Kan jeg bruge parameterfremstillingen?


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. marts 2012 af mathon

      en normalvektortil planen
      er
                                       n1AB x BD = [48,0,24] = 24·[2,0,1] = 24·n

             hvor
                                       n = [2,0,1] er nemmere at håndtere videre frem

 

.............
(se bort fra parameterfremstillingen som teksten er formuleret)


Svar #7
04. marts 2012 af larsenmax (Slettet)

hvad gør jeg så, når jeg har fundet normal vektoren?


Brugbart svar (1)

Svar #8
04. marts 2012 af mathon

med A(8,0,0) som fikspunkt
kan planens punkter beskrives
                                                              α:  {P(x,y,z) | n·AP = 0}


Svar #9
04. marts 2012 af larsenmax (Slettet)

#8
 

med A(8,0,0) som fikspunkt
kan planens punkter beskrives
                                                              α:  {P(x,y,z) | n·AP = 0}

Det forstår jeg ikke?


Svar #10
04. marts 2012 af larsenmax (Slettet)

hvordan skal det udregnes?


Brugbart svar (1)

Svar #11
04. marts 2012 af mathon

                                                                [2,0,1] · [x-8,y-0,z-0] = 0

                                                                2·(x-8) + 0·y + 1·z = 0

                                                                2·x - 16 + 0·y + 1·z = 0

                                                                2x + z -16= 0


Brugbart svar (1)

Svar #12
04. marts 2012 af Anxyous (Slettet)

#10:

n*AP = 0 <=> (n1, n2, n3)*(AP1, AP2, AP3) = 0 = n1*AP1 + n2*AP2 + n3*AP3.

 


Skriv et svar til: parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.