Fysik

hjælp

04. marts 2012 af Miamissen (Slettet)

Hej jeg sidder med en fysik opgave jeg ikke rigtig kan forstå.. Derfor vil det være perfekt hvis nogle gad at hjælpe.. Opgaveformulerngen ser således ud


vi ser på en plan vandbølge, der fra dybt vand bliver sendt ind mod en grænseflade til lavt vand. bølgens indfaldsvinkel er i=30 grader. vandbølgens udbredelseshastighed er det dybe vand er v1 = 2,5 m/s, mens den på det lave vand er v2= 1,7 m/s. Find brydningsvinklen b..


Skal jeg benytte formlen

sin i = nluft / nvand

??


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. marts 2012 af mathon

                                          sin(i) / sin(b) = vdybt / vlavt

                                          sin(b) / sin(i) =  vlavt / vdybt

                                          sin(b) / sin(30º) =  1,7 / 2,5

                                          sin(b) / 0,5 =  0,68

                                          sin(b)  =  0,34                      0<b<90º

                                          b = sin-1(0,34) = 19,9º


Svar #2
04. marts 2012 af Miamissen (Slettet)

mangeee tak :D


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.