Fysik

Lydbølger

04. marts 2012 af Manjajensen (Slettet)

jeg har en lille fysik opgave, jeg har svært ved.. Håber i kan hjælpe.

Opgaven lyder;

Lydens hastighed i luft er en funktion af celcius temperaturen t, der kan udtrykkes ved:

v = 20 * √t+273 

* hvad er lydens hastighed ved 15 ºC og 40 ºC? 

skal jeg så ikke bare indsætte det ind på t'ets plads?

* ved hvilken temerpatur er hastigheden 350 m/s? (den forstår jeg ikke)

* Et musikinstrument udsender en tone med bøgelængeden 0,40 m. Hvilken frekvens har denne tone ved 20ºC og 40ºC ? (forstår jeg ikke helt)

* kan man høre forskellen?

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2012 af peter lind

første spørgsmål ja

andet spørgsmål: Løs ligningen 350 = = 20 * √t+273

tredje spørgsmål: brug at frekvens*bølgelængde = bølgehastighed


Svar #2
04. marts 2012 af Manjajensen (Slettet)

Det andet spørgsmål , hvad skal jeg skrive på t'ets plads?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. marts 2012 af peter lind

Det er det du skal finde ved at løse ligningen


Svar #4
04. marts 2012 af Manjajensen (Slettet)

Jeg ved ikke, hvordan jeg skal løse ligningen, når jeg ikke har fået angivet t. 

Jeg ved man skal isolere. 

så der står således:

350 = 20 * √t+273

Også det noget med jeg skal dividere t med 350?


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. marts 2012 af peter lind

Du skal kvadrere ligningen. Så slipper du af med kvadratrodstegnet. jeg gætter på at det er det kvadratrodstegn, der driller dig


Svar #6
04. marts 2012 af Manjajensen (Slettet)

Jeg ved bare ikke hvordan man gør-


Skriv et svar til: Lydbølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.