Biologi

Genetik

05. marts 2012 af zuku (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej studieportalen.
Jeg er i gang med at lave en aflevering, og kan slet ikke finde ud af den. Håber der er nogle som kan hjælpe mig, da det er lang tid siden jeg har haft genetik.


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2012 af exutu (Slettet)

Start med at foklar med ord hvad er det du ikke kan svare på.


Svar #2
05. marts 2012 af zuku (Slettet)

Først og fremmest opgave a. Jeg synes ikke rigtig jeg kan finde noget omkring det i hverken bøger eller nettet. Det eneste jeg kommer frem til, er denne opgave - og kan jeg ikke bruge til så meget :/


Brugbart svar (2)

Svar #3
05. marts 2012 af exutu (Slettet)

Det er et spørgsmål om nervesystemet og du kan nemt finde det ved at google men du kan også tænke dig til det. En nerveimpuls funger grundet ændring i membran potentialer som ultimativt skyldes influx/udflux af ioner. Hvis du ændrer hvor godt ioner kan komme ud/ind fx ved at have en calcium kanal der ikke fungerer ændrer du også membranpotentialet og ultimativt en neurons evne til at sende information.


Svar #4
05. marts 2012 af zuku (Slettet)

Er det muligt du kan forklare det lidt mere detaljeret? :)
Jeg har fået af vide fra en fra min klasse, at det har noget at gøre med natrium-kalium pumpen?


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. marts 2012 af exutu (Slettet)

Nej jeg har ikke tænkt mig at lave din opgave for dig. Du må tage din bog frem og læse om nervesystemt. Det her er basal neurobiologi som man lærer på C niveau eller ihvertfald B niveau. Jeg svarer gladeligt på spørgsmål men jeg gider ikke skrive noget for at du kan  copy-paste det.


Svar #6
05. marts 2012 af zuku (Slettet)

Det var heller ikke på den måde jeg mente det, for det går jeg heller ikke ind for. Jeg har problemer med at finde noget overhovedet. Har set i samtlige bøger, og sider på nettet. Den tætteste jeg er kommet på noget som helst er http://www.kennmadsen.dk/nervefysiologi.htm, hvilket ikke hjælper mig så meget. jeg har bare brug for en god forklaring, som jeg kan gå ud fra. 


Svar #7
05. marts 2012 af zuku (Slettet)

Jeg er generelt forvirret over hvad jeg egentligt skal kigge på i opgaven. Jeg er godt klar over det er noget med nervesystetmet, men videre kommer jeg ikke. Og jeg kan ikke finde noget om calciumkanalerne nogen steder. Kan I evt. finde en hjemmeside?


Brugbart svar (2)

Svar #8
05. marts 2012 af Dulugtergrimt

@Exutu

Jeg må indrømme, at når jeg ser spørgsmålet, så tænker jeg ikke så meget på dannelsen af selve membranpotentialet i axonet, men nærmere calcium-kanalernes betydning ved selve synapsen. Altså, at en depolarisering ved den præsynaptiske terminal åbner for calciumkanaler osv. osv. osv.

#0

Læs side 5 og 6 af denne opgave: (Link fjernet pga. dødt link. Mvh. Studieportalen.dk)


Svar #9
05. marts 2012 af zuku (Slettet)

Tak for svaret, nu tror jeg nogenlunde jeg ved hvad det handler om. :)


Brugbart svar (1)

Svar #10
05. marts 2012 af exutu (Slettet)

@ Dulugtergrimt

Det kom jeg også til at tænke på senere. Dog har Ca2+ også en betydning for dannelse af aktionspotentiale ikke mindst som passiv ion så hvis du ændrer på dens permabilitit ændrer du også på evnen til at danne aktionspotentialer. I hjernen er der jo flest elektriske synapser så derfor tænkte jeg ikke ummidelbart på synapsen der er dog stadig kemiske synapser så det kan sagtens være problemet.

Alle muligheder er jo åbne når vi ikke får andre data givet.


Skriv et svar til: Genetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.