Matematik

Trigonometri

05. marts 2012 af andreassickolesen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opg.-formulering:

I en trekant er siderne b=7, c=6 og vinkel A=67

Bestem de sidste sider og vinkler.

Jeg vil gerne have hjælp til den her.

Jeg har prøvet med cosinus-relationen a^2= b^2+c^2-2bc*cos(A) men resultatet giver ikke mening..


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. marts 2012 af mathon

        hvis lommeregneres vinkelmål er DEGREE,
        giver det forhåbentlig mening                    ( a = 7,22 )
 

          


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. marts 2012 af idamoeller (Slettet)

Jeg ville nok bruge phytagoras sætning a^2+b^2=c^2 til at beregne den sidste side og så bruge signusrelationerne til det sidste vinkler :)  

Brugbart svar (1)

Svar #3
05. marts 2012 af JohnJohn1337 (Slettet)

#2 Det kan du ikke da du ikke ved om det er en retvinklet trekant, og da topicstarter selv er inde på cosinusrelation, tvivler jeg kraftigt på at den er retvinklet ;)


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Trekanten er ikke retvinklet, og trådstarters egen fremgangsmåde er korrekt. Som mathon er inde på i #1, drejer det sig om at lære at bruge lommeregneren korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. marts 2012 af mathon

i trekant:
                   over for en mindre side ligger en mindre vinkel

       hvoraf
                        B og C er mindre end A = 67º  dvs begge spidse vinkler,
                        som kan beregnes éntydigt ved brug af sinusrelationerne

 

                       

                                  B = sin-1(b·sin(A)/a)

                                  C = sin-1(c·sin(A)/a)     eller   180º - B - A

                   


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. marts 2012 af idamoeller (Slettet)

Havde ikke lige tænkt på det ikke var en retvinklet trekant, da der ikke stod noget om det 

Brugbart svar (1)

Svar #7
05. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Når det ikke er angivet, at trekanten er retvinklet, skal man som hovedregel gå ud fra, at den ikke er det, med mindre man kan bevise ud fra de givne oplysninger, at trekanten er retvinklet.


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.